💬 Een goed idee maakt het verschil

Jeroen van den Oever, directeur van Fundis, appt met Zorg voor Morgen-programmamanager Patricia de Koning. Hoe gaat het met de Fundis-expeditie en wat zijn de nieuwe plannen?

En de winnaar is...

De Gouden Giraffe is de Oscar van de evenementenbranche. We zijn dan ook supertrots om te kunnen melden dat we met Zorg voor Morgen eerste zijn geworden in de categorie Interne events & teambuilding! Na een fantastisch festival in 2019 hebben we hard gewerkt om het gevoel van die dag, die energie, vast te houden. Juist nu we (nog) niet bij elkaar kunnen komen. Volgens de jury zijn we daar, samen met producent idtv, in geslaagd en dat is een groot compliment. Zeker als je bedenkt dat bij de laatste drie ook ‘100 jaar KLM’ en Sanoma, van Libelle en Donald Duck zaten. Na het festival brak de coronapandemie uit. We gingen door met Zorg voor Morgen, in print en online, met de Facebookgroep én eind 2020 een geweldig #HARTNODIG kerstconcert van Suzan & Freek. Onafhankelijk onderzoek wees uit dat medewerkers die de evenementen bezochten op alle punten de eigen organisatie beter beoordeelden. Los van deze cijfers, merken wij aan de reacties op de werkvloer en in de Facebookgroep hoe betrokken jullie zijn. Bij Zorg voor Morgen, onze cliënten en elkaar. En dat maakt deze Gouden Giraffe - die niet vaak naar een organisatie in de zorg gaat - een prijs voor ons allemaal binnen het Fundis netwerk. Dus: bedankt! En gefeliciteerd! Kijk hier de feestelijke uitreiking terug!

JEROEN

👋 Hi Patricia, wat gaaf een Gouden Giraffe award en alweer editie 6 van het Zorg voor Morgen magazine! Zijn er nieuwe plannen om te delen over onze Expeditie? We blijven zoeken naar oplossingen voor het groeiende aantal kwetsbare ouderen dat eraan komt. Als Fundis en als maatschappij: dat is onze expeditie.

PATRICIA

Klopt, waanzinnig hè? De uitreiking is hier terug te zien 🦒🥇! Over de nieuwe plannen: Fundis heeft zes prachtige manieren gevonden waarop wij echt denken dat we het verschil kunnen maken. Met Zorg voor Morgen kijken we naar hoe dat gebeurt, welke ideeën zijn er, wat doen we al en wie is er al mee bezig?

In 2019 was het evenement in Rotterdam onze start. Daar voelden we dat we met elkaar onderdeel zijn van iets groters. Omdat je allemaal hetzelfde doel hebt. Die saamhorigheid, die we ook weer merkten bij het Kerstconcert van Suzan en Freek, ❤️ daar gaat Zorg voor Morgen om.

JEROEN

Dat Kerstconcert was leuk inderdaad! 🎄 Hoeveel mensen keken daar naar?

PATRICIA

In totaal is het ruim 5800 keer bekeken 🤯 🎉 Eind vorig jaar hebben bijna 700 medewerkers ook feedback gegeven op de digitale en papieren magazines. Naast waardering 👍, was het advies om concreter te laten zien wat er gebeurt met alle innovaties. Daarom gaat dit eerste magazine van 2021 over hoe een idee uitpakt in de praktijk. Bijvoorbeeld het project ‘het potentieel pakken’ en de smartglass.

JEROEN Ik kan me herinneren dat we toen we in oktober 2019 in Rotterdam stonden, we lieten toen zowel de incontinentie-chip als de smart-glass bril zien. Die chip is nu even in de ijskast gezet, terwijl de bril op grote schaal wordt uitgerold en succesvol is.

We zouden meer kunnen doen, als we genoeg collega’s hadden. Dus het tempo van alle innovaties mag wat mij betreft opgevoerd worden, de urgentie is er. Wat staat er op jouw verlanglijst voor 2021?

PATRICIA

Ik zou in dit jaar graag een bijeenkomst onderzoeken, ook met het oog op de coronaperiode en alle druk die op iedereen heeft gelegen. En nog steeds ligt trouwens. Samenkomen doet mensen goed. Dat is nodig.

JEROEN Vorig jaar en dit jaar, was ongelooflijk zwaar voor iedereen 😰. Het respect voor alle inspanningen is groot. Het is fijn dat het einde in zicht is, met hulp van vaccinaties. Hopelijk kunnen we straks een beetje terugkeren naar het oude normaal.

Tegelijk is deze pandemie voor ons ook een soort wake-up call als het gaat om plannen maken. We kunnen niet wachten met ons voor te bereiden op de toekomst. Daar werken we, en dat zie ik in alle hoeken van Fundis, gelukkig met super veel enthousiasme aan. Meer ideeën, vooral van de werkvloer, zijn altijd welkom 👍.

Zeker, 👍 onze Facebookgroep is speciaal bedoeld voor het delen van wensen, ideeën en tips! En natuurlijk de Fundis Innovatiegroep. 💡

Handen

Handen geeft aandacht aan de praktische kant en wat jou een nog betere professional maakt.

Hart

Hart geeft aandacht aan wat dit vak zo mooi maakt, waar je het voor doet.

Hoofd

Hoofd biedt kennis over Fundis, carrièreplanning en maatschappelijke ontwikkelingen.

Colofon

Concept en realisatie idtv Art directie/vormgeving Marcel van Leeuwen en Jos Verwer Redactie Patricia de Koning-Dirksen, Anja Corbijn van Willenswaard, Myron van der Velden, Eline Lubberts, Rosalie van Zuilen, Tessa van der Linden en Sandra Grapendaal. Beeld Joy Design, XF&M Illustration, Inge Hornstra, Peter van Beek en Gettyimages.