kort nieuws

Zorgtoppers

Is zorg te vergelijken met topsport? In de media komen termen als ‘topprestaties’, ‘zorghelden’ en ‘redders in nood’ sinds de coronacrisis regelmatig voorbij. Maar hoe kijken zorgmedewerkers er zelf tegenaan? VariantZorg ging in gesprek met zorgprofessionals die naast hun werk ook nog sportief bezig zijn. Hoe ervaren deze toppers het werk in de zorg, hoe zijn ze de afgelopen coronaperiode doorgekomen en hoe blijven ze fit, zowel fysiek als mentaal? Goed nieuws voor wie deze bijzondere reportage in de sportzomer heeft gemist: de artikelen en video’s staan nog online.

Sesam, open u!

Het was een zomer met een feestelijk tintje in Bergambacht, daar opende in juni 2021 in voormalig hotel De Arendshoeve de eerste locatie van het Amadeushuis. De eerste bewoners hebben hun intrek genomen! Het Amadeushuis is een kleinschalige woonomgeving voor ouderen met dementie, waar het leven en persoonlijke aandacht centraal staan. In de eerste paar maanden zijn er al diverse muziekoptredens geweest. Ook hebben bewoners, familie en medewerkers de moestuin nieuw leven ingeblazen en er is een prachtige vlindertuin aangelegd. Het is de intentie om de komende twee jaar vijf Amadeushuizen te openen in het werkgebied van Fundis.

Kijkje nemen? Locatiemanager Alie de Graaf leidt je rond!

Bouwen aan de toekomst

Meer woonnieuws: ook De Zevenster bouwt een nieuw pand. Het gaat om een nieuwe locatie met een brasserie, voor tachtig bewoners. De Zevenster is een kleinschalig centrum met woongelegenheid en verpleeghuiszorg voor mensen met (beginnende) dementie of mensen met een lichamelijke beperking, dat ook dagbesteding en activiteiten voor de bewoners en voor ouderen in de omgeving organiseert. Sinds 14 april 2021 is De Zevenster onderdeel van Fundis na een bestuurlijke fusie met WelThuis. Deze fusie maakt het mogelijk om een nieuw integraal woon/zorgconcept te realiseren en verder vorm te geven aan de plannen voor nieuwbouw. In De Zevenster staat de mens centraal: bewoners, familie en/of mantelzorger, vrijwilligers en natuurlijk medewerkers - een goede match met WelThuis. Miranda Schouten, bestuurder WelThuis en De Zevenster: ‘De visie op zorg van beide organisaties en de gezamenlijke doelen sluiten goed op elkaar aan. Wij bieden professionele en persoonsgerichte zorg op kleinschalige locaties, zodat het huis echt als een thuis voelt voor onze bewoners. WelThuis vindt het belangrijk dat het woonzorgcentrum stevige wortels in de lokale gemeenschap houdt.’

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

De rondleiding gaat beginnen…

Op 20 juni 2019 ging de verbouwing van De State Hillegersberg in Rotterdam van start. Het was het begin van een ambitieus project dat nog wel even zou duren... Het doel: een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. Een fijne werkomgeving voor medewerkers met veel aandacht voor het comfort voor cliënten. En de zorg op locatie moest ondanks alles wél door kunnen gaan. Twee jaar later revalideren, wonen en werken cliënten en collega’s in het grotendeels vernieuwde pand. Het resultaat? Een luxe brasserie, eenpersoonsstudio's, riante behandelmogelijkheden en een huisartsenpraktijk, om maar wat te noemen. Maar eigenlijk moet je het met eigen ogen zien. Daarom nodigen we je uit. Neem een kijkje en oordeel zelf!

In De State Hillegersberg kunnen cliënten terecht voor revalidatie, herstel- en verpleeghuiszorg dankzij de gebundelde inzet van verschillende Fundisbedrijven; naast de zorg van Goudenhart, Transmitt Revalidatie, WelThuis en Zorgpension, dragen Palet Welzijn, Vierschoon en Fundis Vastgoed hun steentje bij op deze locatie. Het hele project – zowel renovatie als (her)bouw - zal naar verwachting in 2022 worden afgerond.