slimmer werken: twee ideeën

Is jouw buurvrouw, neef of sportmaatje toe aan een carrièreswitch? Haal ze naar de zorg, we hebben ze nodig! Op dit moment werkt 1 op de 7 mensen in de zorg, maar in 2040 moet dat 1 op de 4 mensen zijn. Dan is een kwart van onze bevolking namelijk 65 jaar of ouder, dus kunnen we alle hulp gebruiken. Hoe gaan we dat regelen? Werven, natuurlijk: toegankelijke opleidingen, zij-instroomtrajecten en stages die proeven naar meer. Maar we moeten ook aandacht besteden aan de werknemers van nu. Hoe blijft werken in de zorg aantrekkelijk, wat kunnen we doen om de werkdruk beheersbaar te houden? Twee ideeën.

Werkdruk in de zorg

Verwacht personeelstekort in 2022

Idee 1: Eigen regie

Zelfroostering & flexibele diensten

Elke baan heeft voor- en nadelen – zo ook werken in de zorg. Er zijn wisseldiensten, onregelmatige arbeidstijden en oproepdagen, en daar gaat de een beter mee om dan de ander. Werkgevers willen dat iedereen het naar de zin heeft op de werkvloer. Voor veel zorgcollega’s is meer eigen regie op je rooster een aantrekkelijk idee. Inspraak in werktijden zorgt voor een betere balans tussen werk en privé. Het gevolg: tevreden werknemers. Regie op je werktijden is een stokpaardje van flexbedrijf VariantZorg; precies de reden waarom Stephanie de Vos (31) er anderhalf jaar geleden in dienst trad als verzorgende individuele gezondheidszorg (VIG). Na haar burn out had ze moeite met verplichte avond-, nacht- en weekenddiensten. Ze wilde zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel ze zou werken en vond het leuk om op meerdere locaties te komen. Stephanie: ‘Ik houd van de afwisseling in verschillende plekken en doelgroepen. Die variatie in mijn werk maakt het leuk.’ Bij VariantZorg is het niet verplicht om te variëren in locatie, team en tijden, maar het mag wel. Werknemers geven minimaal twee weken voor het nieuwe rooster online door op welke dagen en tijden ze kunnen werken. ‘Zelf plan ik graag ver vooruit’, zegt Stephanie. ‘Dan weet ik precies welke dagen ik vrij ben, zodat ik plannen kan maken. Ideaal voor een goede balans tussen werk en privé.’ Bij het doorgeven is er ruimte voor persoonlijke voorkeuren, als dag- en nachtdiensten of bepaalde locaties. Als je vaker bij hetzelfde team of cliënt wil terugkomen, kan dat. Prettig, vindt Stephanie: ‘Zo creëer je een prettige werksituatie voor jezelf én zien ouderen een bekend gezicht.’ Want daar moeten we volgens haar voor waken: al die afwisseling is leuk voor de werknemer, maar kan soms minder fijn zijn voor de cliënt die steeds opnieuw moet uitleggen hoe hij het beste geholpen kan worden. Ook daar moet een balans in gevonden worden: optimale omstandigheden voor de werknemer én voor de cliënt.

Idee 2: Hulp van buitenaf

Alle beetjes helpen

Werken in de zorg is prachtig, maar werkdruk is een belangrijk thema in dit domein. De tekorten op de arbeidsmarkt lopen alleen maar op en een simpele oplossing is voorlopig niet in zicht. Oftewel: we moeten iets creatiever worden. We kunnen personeel ontlasten door nieuwe mensen aan te nemen, maar ook door meer hulp van buitenaf te vragen. Die hulp komt in verschillende vormen, zoals bijvoorbeeld de vrijwilligers van Palet Welzijn. In de toekomst zou nog meer inzet van familieleden een mooie aanvulling zijn. Bij WelThuis zijn familieleden bijvoorbeeld al betrokken als lid van de lokale cliëntenraden, een volgende stap is wellicht actieve hulp op locatie. Met ondersteunende taken in zorg en welzijn, met een wandeling of als hulp bij activiteiten. Ook als collega’s kunnen we elkaar helpen, zelfs buiten de grenzen van ons eigen kantoor. Wendy de Rooij werkt als medewerker communicatie op de backoffice van WelThuis, maar stond een jaar geleden voor bewoners te koken – samen met andere collega’s en directieleden van de verschillende Fundis-bedrijven. ‘In de zomerperiode is de bezetting van de locaties wat krapper vanwege vakanties. Daarom helpen wij sinds 2018 een handje mee.’ De actie is een initiatief van Miranda Schouten, directeur van WelThuis. De locaties zorgen voor een menu en de ingrediënten, de collega’s bereiden de maaltijd en eten samen met de bewoners in de huiskamers. Het was twee jaar een groot succes, maar kan deze zomer, vanwege de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus, helaas niet doorgaan. Hulp van familie, mantelzorgers of collega’s is praktisch een uitkomst, maar kan voor de betrokkenen ook heel waardevol zijn. ‘Het is heel bijzonder en dankbaar om te doen’, vertelt Wendy over de kookactie. ‘Je komt niet elke dag op deze wijze samen met de collega’s en de bewoners.’ Miranda Schouten zorgt steevast voor een bijzonder toetje, zoals aardbeien met ijs en slagroom, en soms gaat er na het eten muziek aan en voelt de avond als een klein feestje. Monique Tent, senior HR-adviseur WelThuis: ‘Eén avond stond een mevrouw van in de negentig op en danste ze met haar rollator op de rock-‘n-rollmuziek. Heel ontroerend om te zien.’

Zin om digitaal een kijkje te nemen op de werkvloer van organisaties binnen Fundis? VariantZorger Bram Kemper neemt je mee in zijn videoserie Werken en meelopen in de zorg!

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Benieuwd naar meer cijfers, informatie, oplossingen en ontwikkeling met betrekking tot de arbeidsmarkt in de zorg? Blader dan dit factsheet door.