met een kalm hoofd weer naar huis

Yoga zweverig? Helemaal niet. Aime en haar collega’s doen het liefst elke week een lesje na het werk, met beide benen op de grond. Meestal dan.

Vers van de opleiding, met haar diploma op zak, vol ambitie en goede zin, kwam yogadocent Maltie in contact met WelThuis-locatiemanager Laurence Mannot. Haar idee: bedrijfsyoga voor verpleegkundigen, die het als geen ander kunnen gebruiken om na een hele dag tillen en sjouwen fysiek én mentaal tot rust te komen. Laurence was voorstander van een sportactiviteit op de werkvloer en gaf groen licht. Flyers fladderden postvakjes binnen, posters verschenen in de lift. In mei 2017 rolden de eerste deelnemers hun matjes uit en ging de yoga van start. Het leek Aime altijd wat zweverig, zo op een matje, maar haar collega’s haalden haar over en die rust in het hoofd beviel eigenlijk wel. Twintig jaar lang reed ze paard, elke dag fietst ze naar haar werk en o ja, ze heeft ook nog een tijd aan badminton gedaan, maar bij de yoga was de kleermakerszit toch moeilijker dan ze dacht. De lange spieren zijn aan de beurt en elke les worden ze een stukje leniger. Dat is zo mooi aan yoga: je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil. Het is voor iedereen. Door het coronavirus lag het even stil, maar binnenkort beginnen ze weer. Met z’n vieren of vijven, er is nog plek voor meer. In de groepsapp spreken ze af wie er komt en direct na het werk gaan ze van start. Kwebbelend naar binnen, matje op de vloer en hup, een zonnegroet, de krijger en eindigen met een meditatie. In het begin vielen ze nog weleens in slaap, nu genieten ze bewust van het rustmoment. Het werk zit erop, de dag is voorbij. Met een kalm hoofd weer naar huis. Vanaf september geeft Maltie weer yogalessen in woonzorgcentrum Vivaldi – niet alleen voor verpleegkundigen, maar voor iedereen van Fundis. Meer informatie? Mail naar maltie@ayuhappy.nl!

Zie jij je collega’s buiten werktijd? Een innige vriendschap, een hardloopgroepje of urenlang tafelen in de tuin? Stuur een mailtje naar redactiezorgvoormorgen@gmail.com, dan komen we een keertje kijken.

*Deze foto is genomen met inachtneming van de RIVM-maatregelen.